Снимка: БТА

Белият дом призова за незабавно прекратяване на ожесточените сблъсъци в Украйна между протестиращите и силите на реда и предупреди, че САЩ може да наложат на Киев санкции, предаде Франс прес.
 
"Ние сме много разтревожени от насилието в неделя по улиците на Киев и призоваваме всички страни незабавно да намалят напрежението", заяви в декларация говорителката на Съвета за национална сигурност към Белия дом Кейтлин Хейдън.

"Засилването на напрежението в Украйна е пряка последица от отказа на правителството да признае законните искания на своите граждани. Съединените щати продължават да обсъждат допълнителни мерки - включително санкции - в отговор на употребата на сила", се посочва в декларацията.

Още по темата

"Настояваме украинското правителство да вземе мерки, с които да бъде отбелязан напредък в Украйна, включително да бъдат отменени антидемократичните закони, приети през последните дни, полицията за борба с безредици да се изтегли от центъра на Киев и да започне диалог с политическата опозиция", гласи декларацията на Кейтлин Хейдън, цитирана от АФП.

Украйна разклати устоите на своята демокрация, като криминализира протестите, посочва говорителката на Съвета за национална сигурност към Белия дом, цитирана от Асошиейтед прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase